.st0{fill:#FFFFFF;}

Τι θήκη να πάρω για το κινητό μου; 

 14 Σεπτεμβρίου, 2021

By  admin

Οι επιλογές σε θήκες κινητών είναι πραγματικά πολλές. Το τελευταίο διάστημα η ποικιλία των θηκών για το κινητό σου είναι πραγματικά τεράστια δίνοντας σου πολλές προτάσεις και ιδέες.

Το σημαντικότερο όλων είναι να αποφασίσεις να επιλέξεις την θήκη αυτή που πέρα από το αισθητικό κομμάτι θα σε βολεύει και στην καθημερινότητα σου. Θα προστατεύει το κινητό σου στο μέγιστο και θα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά.

Αν θες επομένως να προφυλάξεις στο έπακρο το κινητό σου και να το έχεις οπού και αν πας προστατευμένο από ενδεχόμενες ζημιές επένδυσε σε μια ποιοτικά καλή θήκη κινητού.

Τα σχέδια και τα χρώματα είναι πολλά και μπορείς να επιλέξεις πάνω από μια, αλλάζοντας την όσο συχνά εσύ επιθυμείς και ταιριάζοντας την με την διάθεση και γιατί όχι και με το καθημερινό σου στυλ.

Εμείς παρακάτω ετοιμάσαμε ένα πλήρες κείμενο μέσα στο οποίο θα ενημερωθείς πλήρως για τις θήκες κινητών και τις επιλογές που έχεις. Έτσι έχοντας λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις θα μπορείς να αποφασίσεις και ποια θήκη ταιριάζει καλύτερα στο κινητό σου.

Γιατί να επενδύσω σε μια καλή θήκη κινητού;

Για λόγους προστασίας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επενδύσει σε ένα καλό Smartphone. Αυτό αποτελεί πλέον κομμάτι απαραίτητο και αναγκαίο της καθημερινότητας μας και πολλές φορές έχουμε δώσει ένα μεγάλο ποσό για να το αποκτήσουμε.

Κρίνεται συνετό και σωστό από την μεριά μας επομένως να επενδύσουμε επίσης σε μια καλή θήκη κινητού, η οποία θα το προστατεύει και που θα μας γεμίζει χαρά κάθε φορά  που την αντικρίζουμε.

Η καθημερινή χρήση και τριβή απαιτεί άλλωστε μια τέτοια αγορά που μακροπρόθεσμα θα κρατήσει το κινητό μας σαν καινούργιο. Οι επιλογές είναι άπειρες και εμείς παρακάτω θα σου αναλύσουμε και θα σου δώσουμε όλες αυτές τις κατευθύνσεις που θες ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή και εσύ για το κινητό σου.

Με βάση το μοντέλο του κινητού σου μπορείς να βρεις αυτήν που θα σε καλύπτει καλύτερα και κυρίως αυτή που θα προστατεύει στο μέγιστο το κινητό σου.

Για λόγους αισθητικής 

Η αισθητική σαφώς και για πολλούς αποτελεί έναν άλλον λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επενδύσεις σε μια καλή θήκη κινητού. Φυσικά το γούστο και τι αρέσει στον καθένα από μας είναι καθαρά υποκειμενικό και προσωπική υπόθεση.

Μια θήκη κινητού αποτελεί την εμφάνιση που έχει το κινητό σου και αυτή που θα βλέπεις σε καθημερινή βάση. Αντιλαμβάνεσαι επομένως ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σου φτιάχνει την διάθεση, να σε καλύπτει αισθητικά και να μπορεί να αντιπροσωπεύει το στυλ σου.

Τα κριτήρια επιλογής της ιδανικής θήκης για το κινητό σου 

Μπαίνοντας στην διαδικασία επιλογής της ιδανικής θήκης για το κινητό μας καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας ορισμένα κριτήρια τα όποια θα θέλαμε να πληροί.

Είναι σημαντικό να επιλέγουμε αξεσουάρ και διάφορα gadget για το κινητό μας τα όποια μας λύνουν τα χέρια και δίνουν μια έξτρα λειτουργική χρήση στο πιο απαραίτητο αντικείμενο της καθημερινότητας μας, το κινητό.

Πρώτο κριτήριο: Το υλικό κατασκευής τους 

Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το καλύτερο υλικό για μια θήκη κινητού τότε σου έχουμε την απάντηση. Τα πιο γνωστά και πολυχρησιμοποιημένα υλικά είναι κατά βάση το ξύλο, το πλαστικό, το δέρμα/δερματίνη και η σιλικόνη.

Το καθένα από τα υλικά αυτά φέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδιότητες. Αυτά έχουν να κάνουν με την χρήση και την αισθητική που ο κάθε χρήστης αποζήτα σε μια θήκη κινητού.

Οι θήκες κινητών προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό το κινητό μας τηλέφωνο από τους εξωτερικούς παράγοντες και κίνδυνους, επομένως είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή επιλογή υλικού.

Το κινητό μας θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ενώ θα προφυλάσσεται από ενδεχόμενα χτυπήματα και φθορές. Το κάθε υλικό επομένως φέρει θετικά στοιχεία τα όποια θα πρέπει να συνυπολογίσουμε κατά την επιλογή μιας θήκης.

Ανά υλικό επιμόνως μπορείς να επιλέξεις αυτό που σε καλύπτει σε μεγαλύτερο βαθμό από άποψη αισθητικής, καθημερινής και εύκολης χρήσης, κόστους και φυσικά το σημαντικότερο προστασίας από ζημίες και χτυπήματα. Αυτά καθορίζουν και το υλικό που θα επιλέξεις. Πιο αναλυτικά λοιπόν υπάρχουν τα παρακάτω υλικά:

Πλαστικό: 

Οι πλαστικές θήκες κινητών αποτελούν τις διασημότερες ίσως θήκες. Αποτελούν μια πολύ συχνή επιλογή, καθώς μπορείς να βρεις πολλές επιλογές και σχεδία, καλύπτοντας πολλά γούστα.

Είναι ένα υλικό οικονομικό και το βασικότερο αρκετά ανθεκτικό προστατεύοντας αποτελεσματικά το κινητό σου από πτώσεις, γρατζουνιές και άλλες ζημιές. Τα πιο γνωστά είδη πλαστικών υλικών για θήκες κινητών είναι η πολυουρεθάνη και το πολυανθρακικό.

Στα θετικά χαρακτηριστικά των πλαστικών θηκών συμπεριλαμβάνεται επίσης η ευκολία που σου παρέχουν στο κράτημα και την αποθήκευση του κινητού στην τσέπη και στην τσάντα σου. Μπορείς άνετα να την διακοσμήσεις με διαφόρους τρόπους και μπορείς να την καθαρίζεις εύκολα όποτε το επιθυμείς.

Ξύλο: 

Οι θήκες από ξύλο είναι αρκετά ιδιαίτερες. Δεν θα βρεις μια τεράστια γκάμα σε σχέδια αλλά αν ανακαλύψεις μια που καλύπτει τις επιθυμίες σου σίγουρα θα αλλάξει την εικόνα του κινητού σου τηλεφώνου.

Τα τελευταία χρόνια πολύ γνωστές είναι οι θήκες που έχουν κατασκευαστεί από ξύλο μπαμπού. Το είδος αυτό ξύλου είναι φιλικό προς το περιβάλλον ενώ ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητα του.

Το ξύλο είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό και προστατεύει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το κινητό σου. Μπορεί ωστόσο οι ξύλινες θήκες να ξεπερνούν σε κόστος τις πλαστικές και επίσης κυκλοφορούν σε περιορισμένη ποικιλία.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι ξύλινες θήκες κινητών δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή από άποψη προστασίας καθώς δεν καλύπτουν το κινητό στην περίπτωση μεγάλων πτώσεων.

Σιλικόνη: 

Οι θήκες κινητών από σιλικόνη συνιστούν μια ακόμη πολύ καλή επιλογή για το κινητό σου. Το βασικό χαρακτηριστικό που έχουν οι θήκες από σιλικόνη είναι ότι προσφέρουν εξαιρετικά μεγάλη ευελιξία, πράγμα που τις κάνει να εφαρμόζουν άψογα στα κινητά και τοποθετούνται εύκολα όποτε επιθυμείς.

Επίσης, δεν επηρεάζουν καθόλου το σχήμα του κινητού και μπορείς επιλέγοντας διαφορετικά σχέδια και χρώματα να αλλάζεις συχνά την θήκη του κινητού σου. Η σιλικόνη ως υλικό απορροφά τους κραδασμούς και συγχρόνως προσφέρει υψηλή προστασία και από το νερό.

Είναι ένα πέρα από εύκαμπτο και ανθεκτικό υλικό. Ενώ μπορείς να βρεις πλήθος οικονομικών επίλογων.

Δέρμα/δερματίνη:

Οι θήκες κινητών από δέρμα ή δερματίνη που είναι και πιο συχνό και οικονομικότερο υλικό συνιστούν επιλογές με διαχρονική αισθητική και ύφος. Αν είσαι οπαδός του κλασικού ύφους σε κάθε αξεσουάρ σίγουρα η επιλογή μιας δερματίνης θήκης για το κινητό είναι αναμφίβολα η ιδανικότερη.

Ως υλικό η δερματίνη δεν είναι ιδιαίτερη ανθεκτική, το δέρμα είναι αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό ως υλικό. Μπορεί επίσης να είναι πολύ κομψή μια δερμάτινη θήκη κινητού αλλά δεν προστατεύει αρκετά το κινητό σου.

Προσφέρει μια μέτρια προστασία από γρατζουνιές και μικρές φθορές αλλά όχι και από μεγάλα χτυπήματα και από το νερό. Με το πέρασμα του καιρού είναι πιο ευαίσθητες σε εξωτερικές φθορές πράγμα που αλλοιώνει και την αρχική τους εικόνα.

Τέλος, υπάρχουν και οι μεταλλικές θήκες κινητών, αυτές ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστες αλλά ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότατα τους.

Δεύτερο κριτήριο: Πόσο εύχρηστη είναι η θήκη που θα επιλέξεις για το κινητό σου

Η πρακτικότητα και το ποσό εύχρηστο είναι ένα αξεσουάρ για το κινητό μας αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που ψάχνουμε πριν αγοράσουμε το οποιοδήποτε αντικείμενο.

Θέλουμε η καθημερινότητα μας να γίνει ακόμα πιο εύκολη και για αυτό επιλέγουμε είδη τα όποια ξέρουμε ότι θα μας βολέψουν και θα μας λύσουν τα χέρια.

Τα ίδια χαρακτηριστικά θα πρέπει να ερευνούμε και να αποζητούμε και από την θήκη του κινητού μας. Η αγορά με θήκες κινητών πλέον είναι αρκετά μεγάλη για αυτό και η επιλογή της κατάλληλης θήκης δεν είναι πάντα εύκολη.

Θήκες κινητών ανάλογα με την χρήση και τις καθημερινές μας δραστηριότητες

Πρέπει λοιπόν γνωρίζοντας την χρήση που κάνεις στο κινητό σου και ξερώντας από τι κινδυνεύει και τι σε βολεύει περισσότερο στο κινητό σου να επιλέξεις και την ανάλογη θήκη.

Για παράδειγμα αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που το κινητό τους πέφτει συνέχεια από τα χέρια ή το χρησιμοποιείς όταν κάνεις γυμναστική τότε θα πρέπει να επιλέξεις μια θήκη που θα προστατεύει το κινητό σου από όλα αυτά τα ενδεχόμενα.

Επιπλέον, αν το τρέξιμο αποτελεί για σένα μια καθημερινή και αγαπημένη σου δραστηριότητα θα πρέπει να προμηθευτείς μια θήκη που ξέρεις πως μπορεί να κρατήσει προστατευμένο το κινητό σου σε κάθε ενδεχόμενο.

Μια θήκη μπορεί να καλύψει το κινητό σου σε κάθε θερμοκρασία και να το προφυλάσσει από κάθε εξωτερικό παράγοντα.

Υπάρχουν θήκες με κυψέλες αέρα ιδανικές για να απορροφούν τους κραδασμούς, άλλες θήκες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από υλικά ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προφυλάσσουν το κινητό σου σε περίπτωση πτώσης.

Τέτοιο είναι για παράδειγμα το αντιολισθητικό υλικό. Ενώ αν είσαι λάτρης των θαλάσσιων σπορ θα βρεις αδιάβροχες θήκες ώστε να είσαι σίγουρος πως στο κινητό σου δεν θα μπει υγρασία και δεν θα του προκληθεί βλάβη από το νερό.

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις θήκη κινητού που σου παρέχει προστασία και στο πίσω μέρος του κινητού και στην μπροστινό, στην οθόνη, είναι η θήκη με το λεγόμενο πορτάκι.

Οι θήκες αυτές εξυπηρετούν πολύ όσους εργάζονται σε θέσεις με μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα ή ανθρώπους που κάνουν πολλά ταξίδια. Μέσα σε αυτές μπορείς να τοποθετήσεις κάρτες, εισιτήρια και ότι άλλο θες να βρίσκεις άμεσα και εύκολα, όπως για παράδειγμα μια χρεωστική κάρτα.

Τρίτο κριτήριο: Το σχέδιο και η αισθητική της θήκης. Διάλεξε αυτήν που σε εκφράζει!

Ένα ακόμη κριτήριο το οποίο οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη κατά την επιλογή της θήκης για το κινητό μας είναι φυσικά το σχέδιο και το design της.

Η θήκη είναι αυτό με το οποίο «ντύνουμε» το κινητό μας και το οποίο αντικρίζουμε καθημερινά. Αντιλαμβάνεσαι επομένως πως είναι απόλυτα σημαντικό το σχέδιο της να μας δίνει χαρά και να ταιριάζει με τα γούστα μας.

Η ποικιλία που θα βρεις στην αγορά θα σε καταπλήξει. Όλο και περισσότερα σχέδια κάνουν την εμφάνιση τους προκειμένου να καλυφθούν όλες οι προτιμήσεις και τα γούστα.

Μια πλαστική ή από σιλικόνη θήκη αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των πιο cool ατόμων που θέλουν να εκφράζουν την προσωπικότητα τους ακόμα και με την θήκη του τηλέφωνου τους. Δίνοντας έτσι στυλ και άποψη και στο κινητό τους.

Χρώμα και σχέδιο 

Το κινητό μας άλλωστε αποτελεί το σημαντικότερο αντικείμενο μας και κάτι που το έχουμε παντού μαζί μας. Αν το κινητό σου είναι μονότονο ή δεν φέρει μια κάποια αισθητική τότε μπορείς με μια στιλάτη και χαρούμενη θήκη να αλλάξεις αμέσως και οικονομικά όλη του την εμφάνιση.

Τα χρώματα επίσης είναι πάρα πολλά, με την γκάμα να μεγαλώνει συνεχώς και να εμπλουτίζεται ώστε να μπορεί να καλύψει και τις προτιμήσεις του κάθε καταναλωτή.

Υπάρχουν τα βασικά γνωστά και δημοφιλή χρώματα, τα απαλά, τα ημιδιάφανα και αλλά έντονα και ιδιαίτερα πρωτότυπα. Το κάθε χρώμα εκπροσωπεί και μια διαφορετική αισθητική. Δημιουργεί συγκεκριμένα συναισθήματα και η επιλογή είναι καθαρά προσωπική απόφαση.

Όσον αφορά την επιλογή του σχεδίου, οι εταιρείες και οι σχεδιαστές έχουν ξεράσει κατά πολύ τον εαυτό τους. Θα βρεις μοναδικά σχέδια εμπνευσμένα από την φύση, την μουσική, τις τέχνες και πολλά ακόμη.

Μπορείς να επιλέξεις μια με κάποιο απόφθεγμα που κάθε φορά που το βλέπεις θα σου υπενθυμίζει κάτι. Επίσης μπορείς να επιλέξεις μια θήκη με τον αγαπημένο σου χαρακτήρα από σειρά, ταινία ή κινούμενο σχέδιο. Πραγματικά η ποικιλία που θα βρεις θα σε εκπλήξει και θα σε ενθουσιάσει συγχρόνως κάνοντας σε να επιλέξεις παραπάνω από μια θήκη.

Αν από την άλλη είσαι minimal χαρακτήρας θα βρεις μονόχρωμες θήκες και άλλες που απλά καλύπτουν διακριτικά το κινητό σου παρέχοντας του την απαραίτητη ασφάλεια και προστασία. Θα βρεις minimal και κομψά σχεδία ιδανικά και για τα δικά σου κριτήρια. Μπορείς να επισκεφτείς το site μας και στο e-shop μας να βρεις  την κατάλληλη για σένα και το κινητό σου θήκη.

Όλα τα παραπάνω κριτήρια και χαρακτηριστικά επομένως θα καθορίσουν την τελική σου αγορά και θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις ποια ή και ποιες θήκες να επιλέξεις για το κινητό σου.

Ξέρουμε πως οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές αλλά μια θήκη είναι ικανή να σου αλλάξει την διάθεση. Θα σε συνοδεύει καθημερινά και συγχρόνως θα προστατεύει το κινητό σου. Η τελική απόφαση λοιπόν εξαρτάται από εσένα και φυσικά από το μοναδικό σου γούστο.

INCASE BLOG TEAM 


όλα τα νέα για την τεχνολογία 

incase blog team 

Σχετικές αναρτήσεις:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>